ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ REISHI MUSHROOM POWDER ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ  EVERTRUST 125gr

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ REISHI MUSHROOM POWDER ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ EVERTRUST 125gr

Μάρκα:EVERTRUST
Προιόν:28121
Διαθεσιμότητα:1-3 ημέρες
Τιμή: 18,07€
Ποσ.:
    - Ή -   Επιθυμητό Σύγκριση

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: KINA
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ: ΑΓΓΛΙΑ

 

Από τα πιο αναγνωρισμένα είδη για την δυνατότητα τους να ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν πολλά είδη του αλλά το σημαντικότερο είναι ένα μανιτάρι με κόκκινο χρώμα που έχει την μορφή κόκκων καιπου ονομάζεται ganoderma reishi. Το μανιτάρι αυτό θεραπεύει την βρογχίτιδα, την ηπατίτιδα, την στεφανιαία νόσο, το έλκος, τις ημικρανίες. Ακόμη πιστεύεται ότι μπορεί να ρυθμίζει το σάκχαρο, να μειώνει την χοληστερίνη και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες παρέχοντας αντικαρκινική προστασία, μακροζωία και αντιγήρανση.

 
 
 
Το Reishi είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι, που χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο, για περισσότερα από 2000 χρόνια στην Κίνα. Το κινέζικο όνομα του Ling zhi σημαίνει πνευματική δύναμη (spiritual potency) και φύεται σε έξι διαφορετικά χρώματα κόκκινο, πράσινο, άσπρο, μαύρο, κίτρινο, και μοβ με την κόκκινη ποικιλία να είναι η πιο συχνή.
 
  
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
 
Συνοψίζοντας τις τελευταίες αναφορές βρέθηκε ότι το Reishi έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
 
 
• Εξαιρετικά σημαντική είναι η βελτιωμένη πρόσληψη οξυγόνου από το αίμα, η οποία επιδρά θετικά στη λειτουργία της καρδιάς. Το Reishi βελτιώνει την τροφοδοσία του καρδιακού μυός με οξυγόνο και παίζει βοηθητικό ρόλο σε καταστάσεις στένωσης των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς, διαταραχών του καρδιακού ρυθμού και καρδιακής αδυναμίας.
• Ασκεί έντονη θετική δράση σε όλες τις φλεγμονές του σώματος και ιδιαίτερα στις φλεγμονές του συκωτιού. Δρώντας στο συκώτι, επιταχύνει την αποτοξίνωση του και μ' αυτόν τον τρόπο κατεβάζει τις τιμές των λιπιδίων του αίματος. Τα παραπάνω αποδυναμώνουν το σχηματισμό λιπώδους ήπατος
• Το Reishi αναπτύσσει την εξαιρετική του δράση σε παθήσεις, όπως το άσθμα, η χρόνια βρογχίτις, ο βήχας και η δυσχέρεια στην αναπνοή, γιατί βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου από το αίμα (μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και σε όσους αθλούνται). 
• Συντελεί στη βελτίωση νευρολογικών παθήσεων, ιδιαίτερα της γενικότερης αδυναμίας του οργανισμού, της νευρικής αδυναμίας, της αμνησίας, της ανησυχίας και της αϋπνίας. Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού ή έντονες αυξομειώσεις της πίεσης του αίματος μπορούν να εξισορροπηθούν.
• Παραπέρα, το Reishi μπορεί να δράσει θετικά σε βλάβες των νεφρών, στην οξεία και χρόνια ηπατίτιδα, σε ιογενή νοσήματα, όπως είναι ο έρπης ζωστήρος, σε δερματικές παθήσεις, ιδιαίτερα στη νευροδερμίτιδα, στη δυστροφία των μυών και σε αλλεργίες. Ασκεί μια ιδιαίτερη χαλαρωτική επίδραση στους μύες.
• Ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μ αυτόν τον τρόπο ενεργοποιεί και υποστηρίζει τις δυνάμεις αυτοίασης του οργανισμού μας.
• Συμπτώματα ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα μετριάζονται αισθητά (π.χ. στην περίπτωση κατακρήμνισης των ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην οποία αυτά διατάσσονται "εν είδει κυλίνδρου νομισμάτων").
• Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και την στεφανιαία ανεπάρκεια. 
• Το Reishi ενεργοποιεί το μεταβολισμό των λιπαρών, μειώνοντας την εναπόθεση τους Έτσι, παίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο τόσο στην θρόμβωση όσο και στην χοληστερόλη του αίματος, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία.. 
• Βελτιώνει την υπέρταση και υπόταση. 
• H μοντέρνα φαρμακευτική προβληματίσθηκε για την αποτελεσματικότητα του Reishi στη μείωση της συστολικής πίεσης, αλλά κυρίως στην αύξηση της διαστολικής, γεγονός που συνδέεται με την ομαλοποίηση της αιματικής ροής, καθώς και με την ελαστικότητα των αρτηριών. 
• Βελτιώνει την τάση των νεύρων , νεύρωση, αϋπνία. 
• Το Reishi συστήνεται τόσο από τους Κινέζους όσο και από τους Γιαπωνέζους βοτανολόγους ως φάρμακο για την αϋπνία , καθώς επίσης και για ένα μεγάλο αριθμό ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών. 
• Στην Ιαπωνία το ξερό μικκύλιο του Reishi, φάνηκε ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στη θεραπεία της νεύρωσης που προκαλείται από στρες. 
• Επίσης ασθενείς με Αλτσχαιμερ, μετά από οκτώ μήνες πρόσληψης του ξερού μικκυλίου του Reishi, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. 
• Στην Κίνα χρησιμοποιείται ως μυοχαλαρωτικό και αναλγητικό ( μείωση του πόνου). Συμπερασματικά, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Reishi λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, χωρίς όμως να είναι ηρεμιστικό ή υπνωτικό. 
• Βελτιώνει την χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β θεραπεύοντας το συκώτι. 
• Μελέτες δείχνουν ότι επαναφέρει τις τιμές SGPT- SGOT σε κανονικά επίπεδα. Η χορήγηση Reishi μαζί με γλουτοθεονίνη σε ασθενείς με κατεστραμμένο συκώτι αποδειχθηκε ευεργετική. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το Reishi μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του βαθμού μεταφοράς τοξινών ή 
• Συστατικών της χολής, δρώντας έτσι σα μέσω προφύλαξης και αποτοξίνωσης του ήπατος. 
• Βελτιώνει τη λευκοκυτταροπενία και το δίκτυοενδοθυλιακό σύστημα 
• Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών. 
• Ισχυρό αντισταμινικό και αντιαλλεργικό . 
• Βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. 
• Έχει αποδειχθεί ότι η χορήγηση Reishi, είναι αποτελεσματική στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα μετά από θεραπεία 2 μηνών. Το Reishi θεωρείται ότι βελτιώνει την απορρόφηση της γλυκόζης μέσω της αύξησης του επιπέδου ινσουλίνης του πλάσματος, σε πειράματα με ποντίκια, είτε με χορήγηση γλυκόζης είτε όχι. Η υπογλυκαιμική δράση του Reishi οφείλεται στην αύξηση της ινσουλίνης πλάσματος και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού της γλυκόζης που λαμβάνει χώρα όχι μόνο τους περιφερικούς ιστούς αλλά και στο ήπαρ. 
• Βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης. 
• Για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

 

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ
 
Εμποδίζει τη μετάσταση του καρκίνου.
 
Παρόλα αυτά το Reishi φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή του αιφνίδιου θανάτου στους καρκινοπαθείς. Τα παρακάτω συμπεράσματα αναφέρονται στις περιπτώσεις χρησιμοποίησης του Reishi σε επιθετικές μορφές καρκίνου.
 
Ενισχύει τη μεμβράνη του καρκινικού κυττάρου αποτρέποντας τη διασπορά του.
 
Αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας την τοπική δράση, συνδυαστικής φαρμακευτικής αγωγής.
 
Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα και χημειοθεραπείες, προκειμένου να μειώσει τις παρενέργειες τους και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα τους.
 
Δρα ρυθμιστικά, ομαλοποιώντας τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώσματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης άλλων επιπλοκών.

 

 

ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ REISHI
 
Το Reishi περιέχει στερόλες, κουμαρίνη, μανιτόλη, αλκαλοειδή πολυσακχαρίτες, οργανικό γερμάνιο, αδενοσίνη, αμινοξέα, τριτερπενοειδή, εργοστερόλες, ολοκληρωμένα πρωτεϊνικά μόρια, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Το Reishi αποτελεί επίσης τη μοναδική πηγή μιας ομάδας τριτερπενίων καθώς και γανοδερικών οξέων, τα οποία έχουν μοριακή δομή παρόμοια μ’αυτή των στεροειδών ορμονών, των πιο ενεργών πολυζαχαριτών. Τα γανοδερικά οξέα μειώνουν την πίεση του αίματος καθώς και την LDL- χοληστερόλη. Η περιεκτικότητα του σε β-3 γλυκάνες (πολυσακχαρίτες) του δίνει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Μέσω της ιδιότητας τους (συστατικά χυτινών) να δεσμεύουν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες, εμποδίζουν την απορρόφηση τους απ’ το λεπτό έντερο και επιταχύνουν την αποβολή τους από τον οργανισμό, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τον καρκίνο του παχέως εντέρου.

Γράψτε μια κριτικήΣημείωση: Μόνο απλό κείμενο. Οχι HTML!

Κακό           Καλό