Γύρη

Γύρη Βιολογική

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορο λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών. Η γύρη βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχεί διουρητική δράση. Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις: Αδυναμία και γενικής εξασθένισης του οργανισμού. Απώλεια βάρους Εντερικών ανωμαλιών. Ψύχωσης και νευρασθένειας Απώλεια μνήμης Κακού μεταβολισμού

Οι μέλισσες συλλέγουν τη γύρη από διάφορα είδη ανθέων, την επεξεργάζονται και τη χρησιμοποιούν σαν πρωτεïνική βάση της διατροφής τους. Η μεγάλη ποικιλία των φυτών από τα οποία προέρχεται καθιστά τη γύρηεξαιρετικά πλούσια πηγή δραστικών βιολογικών ουσιών.

Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, φλαβονοειδή, αμινοξέα, ανόργανα στοιχεία, ένζυμα και συνένζυμα. Λόγω της συνύπαρξης, σε πυκνή συγκέντρωση, όλων αυτών των ουσιών, η γύρη είναι ένα άριστο διατροφικό συμπλήρωμα με αξιόλογες ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό: πηγή ενέργειας, παράγοντας αναζωογόνησης και όπλο ενάντια στη γήρανση.

Προσφέρει άμεση ενίσχυση των δυνάμεων, βελτιωμένη πνευματική λειτουργία και ταχύτερη ανάπτυξη των ασθενικών παιδιών. Η κατανάλωσή της από μαθητές, αθλητές και ηλικιωμένους βελτιώνει θεαματικά την αντοχή, τις επιδόσεις και τη γενική κατάσταση της υγείας τους. Βοηθά επίσης σημαντικά στην αντιμετώπιση ορισμένων ειδικών προβλημάτων υγείας (έλκος δωδεκαδακτύλου, προστάτης, ηπατικές διαταραχές, αναιμία, διαβήτης, αρτηριοσκλήρωση, ανορεξία).

Η φυσική μορφή της επεξεργασμένης από τις μέλισσες γύρης είναι κοκκώδης. Περιλαμβάνει συνήθως κόκκους διαφόρων χρωμάτων, ανάλογα με τα φυτά από τα οποία προέρχεται. Η γεύση της είναι βασικά υπόγλυκη, πολλές φορές όμως έχει και αρκετά πικρούς τόνους.

Τρώγεται αυτούσια, μπορεί όμως να προστεθεί και σε σαλάτες, να διαλυθεί σε γάλα ή φρουτοχυμούς και να αναμειχθεί με μέλι.

Η καλύτερη ώρα είναι πριν από το κύριο φαγητό της ημέρας.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 
Xρησιμοποιούμε σαν δοσομετρικό μέσο ένα κουταλάκι του γλυκού (περίπου 7 γραμμάρια).

- Οι ανήλικοι 1 κουταλάκι 
- Οι ενήλικοι 1-3 κουταλάκια 
- Οι αθλητές 3-6 κουταλάκια

ΛίσταΠλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως: